Google

Web En iyi takımlar

2 Şubat 2009 Pazartesi

FC Barcelona


Futbol Club Barcelona (kısaca FC Barcelona ya da Barça), İspanya'nın Katalonya özerk bölgesindeki Barcelona kentinde bulunan futbol takımı. 1899 yılında, Joan Gamper önderliğinde bir grup İsviçreli, İngiliz ve Katalonyalı girişimci tarafından kurulmuştur.


1928'de İspanyol profesyonel futbol ligi La Liga'nın on kurucu üyesinden biri olan kulüp, 1929'da ligin ilk şampiyonu olmuş, o zamandan beri de asla ikinci lige (segunda división) düşmemiştir. On sekiz La Liga şampiyonluğu, yirmi dört Copa del Rey, yedi Supercopa de España, iki UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, dört UEFA Kupa Galipleri Kupası, üç Fuar Şehirleri Kupası/UEFA Kupası ve iki Avrupa Süper Kupası sahibi olan FC Barcelona, İspanya ve Avrupa'da futbol tarihinin en başarılı takımlarından biridir.


Kulübün stadyumu Camp Nou'dur ve taraftarlarına culés denir. Kulübün taraftarları arasında, İspanya'nın şu anki başbakanı José Luis Rodríguez Zapatero da vardır.
FC Barcelona bünyesinde bir yedek futbol takımı (FC Barcelona B) ve bir genç futbol takımı (FC Barcelona C) da vardır. Bunlar dışında, kulübe ait profesyonel basketbol, hentbol, futsal ve patenli hokey takımları vardır.

FC Barcelona, 2005-2006 sezonunu 259,1 milyon Euro gelir ile kapatarak, Real Madrid'in arkasından dünyanın en zengin ikinci futbol kulübü olmuştur.

2 yorum:

  1. herkesin kullandığı oylama sitesi : www.aylax.com u kullanmanı tavsiye ederim dostum.

    YanıtlaSil
  2. Hım Tavsiyeni Gözden Geçiricem Tşk £derim..

    YanıtlaSil