Google

Web En iyi takımlar

3 Şubat 2009 Salı

Real Sociedad San Sebastián


Real Sociedad İspanya'da bir Bask şehri olan San Sebastian'ın futbol takımıdır. Mavi-beyaz renklere sahip olan takım Second division'da mücadele etmektedir. Maçlarını 32,000 kişilik Estadio Aneota'da oynayan kulüpte bir zamanlar milli futbolcularımız

Nihat Kahveci, Arif Erdem ve Tayfun Korkut'ta forma giymiştir. 2002-2003 sezonunda La Liga'da Nihat Kahveci,Darko Kovacevic,Aitor,Xabi Alonso ve Westerveld gibi önemli oyuncularıyla haftalarca liderlik koltugunda oturmuş. 4-2 maglup ettikleri Real Madrid takımıyla son ana kadar şampiyonluk mücadelesini sürdürmüş ancak rakiplerinin 29.lig şampiyonlugunu aynı zamanda müzelerindeki son kupalarını kazanmalarına engel olamayıp ligi 2. sırada tamamlamışlardır.

2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın da bulundugu grupta 2. olarak çıkmışlar ve 2. turda elenmişlerdir.Real Sociedad özellikle Nihat Kahveci gittikten sonra büyük bir düşüşe geçti.La Liga'dan düşmüştür. Galatasaraylı oyuncu Necati Ateş 2008-2009 sezonu için Real Sociedad a kiralık gitmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder