Google

Web En iyi takımlar

3 Şubat 2009 Salı

Newcastle United F.C.


Newcastle United FC FA Premier League'de mücadele eden bir İngiliz futbol kulübüdür. Maçlarını 52,387 kişilik St. James' Park'ta oynayan kulüp siyah-beyaz renklere sahiptir.


Renkleri


Takımın ilk renkleri olan kırmızı beyaz 1894 yılında siyah beyaza çevrilmiştir.




Lakapları

Takıma, taraftarları Toon Army, Geordies ya da The Magpies (saksağanlar) demektedir. Saksağan benzetmesi takımın siyah beyaz renklerinden gelmektedir. Basında da genellikle bu isimle anılmaktadırlar.


Taraftarları

Takımın taraftarları İngiltere’nin en iyi taraftar gruplarından biridir. Newcastle Upon Tyne, İngiltere’nin en büyük 20. şehri olmasına rağmen St. James’ Park stadyumu, ortalama seyirci sayısı ile yıllarca 2. sırada yer almıştır. Arsenal, Emirates Stadium’a taşındıktan sonra sıralamada 3. sıraya gerilemiştir.

Takımın taraftarlarınca hazırlanan True Faith ve The Mag adlı iki dergi bulunmaktadır.

Takımın taraftarları arasında eski başbakan Tony Blair (Queen filminde de Newcastle United forması ile görülmüştür), Williams F1 takımının kurucusu Sir Frank Williams, Iron Maiden’ın gitaristi Janick Gers ve AC/DC’nin vokalisti Brian Johnson yer almaktadır.


Ezeli Rakipleri


Newcastle United’ın en büyük rakibi, en yakın komşusu olan Sunderland’dir. Bu derbiye Tyne-War Derbyadını veren ingilizler derbilerin çok çetin ve gergin geçtiğini belirtmektedirler.

Takımın bir diğer önemli rakibi Middlesbrough’dur. Middlesbrough taraftarları en çok önem verdikleri maça Newcastle United cevabını verse de Newcastle United taraftarları bu maçı Sunderland ve Manchester United maçlarının ardından 3. sıraya koymaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder