Google

Web En iyi takımlar

3 Şubat 2009 Salı

AS Roma


AS Roma İtalya'nın başkenti Roma'nın 2 takımından birisidir. İtalya'nın üst düzey ligi olan Serie A'da mücadele etmektedir.

Maçlarını ezeli rakip olduğu Lazio ile birlikte 82,307 kişilik Roma Olimpiyat Stadı'nda oynamaktadır. Unutulmaz oyuncusu Brezilyalı Aldair için 6 numaralı formayı müzeye kaldırmışlardır.

Roma tarihinde üç kez Serie A şampiyonluğu, dokuz kez İtalya Kupası şampiyonluğu, bir kez de Fuar Şehirleri Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. Aynı zamanda birer kez de UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda final oynama başarısı göstermiştir.

Kulüp Tarihi


AS Roma 1927 yılının bir yaz günü dönemin Faşist diktatörü Benito Mussolini'nin isteği üzerine, Roma'nın üç büyük kulübünün birleştirilmesi sonucu Italo Foschi başkanlığında kurulmuştur. Bu birleşmenin amacı Benito Mussolini'nin İtalya'daki Kuzey İtalya takımlarının hegemonyasına bir son vermek istemesi olmuştur.

Kulüp ilk kurulduğu yıllarda iç saha maçlarını Montovelodromo Appio Stadı'nda oynarken, Kasım 1929'da, yapımı tamamlanan Campo Testaccio Stadı'na geçmiştir.Kulübün 1930-1931 sezonunda ligi Juventus'un ardından ikinci sırada bitirmesi kulüp tarihinin ilk büyük başarısı olarak nitelendirilmektedir.

Bu dönemin AS Roma adına ön plana çıkan futbolcuları başta takım kaptanı Attilio Ferraris olmak üzere Guido Masetti, Fulvio Bernardini ve Rodolfo Volk gibi futbolcular olmuştur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder