Google

Web En iyi takımlar

2 Şubat 2009 Pazartesi

Liverpool F.C.


Liverpool Football Club Liverpool şehrinde kurulmuş İngiltere'nin en köklü futbol takımlarından biri. Kurulduğu yıl olan 1892 den beri, 5 Avrupa Şampiyonluğu ve 18 İngiliz Şampiyonluğu ve 7 FA Cup şampiyonluğu elde etmiştir. İngiliz kulüpleri arasında en fazla lig şampiyonluğu ve toplamda en fazla sayıda kupası bulunan kulüptür. Kulübün stadyumu 45,362 kapasitesi Anfield stadyumudur.

1985 yılında kulüp tarihinin en büyük trajedisini yaşamış ve Avrupa Kupası finalinde Juventus'la oynanan maçta çıkan ve tarihe Heysel Faciası olarak geçen olaylarda kulüp ve taraftarları sorumlu tutulmuştur. Bu olay sonrası UEFA tüm İngiliz kulüplerini Avrupa kupalarından beş yıl süreyle men etmiştir. Liverpool'a ise önce on yıl ceza verilmiş daha sonra yapılan itirazlarla bu ceza 6 (altı) yıla indirilmiştir.

Kulübün genel taraftar kitlesi Liverpool kentinin de liman kenti olması dolasıyla genel olarak işçi sınıfıdır. You'll never walk alone isimli şarkı artık Liverpool kulübünün marşı haline gelmiş ve slogan olarak kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder