Google

Web En iyi takımlar

2 Şubat 2009 Pazartesi

Manchester United F.C.


Manchester United F.C., İngiliz Futbolunun en başarılı kulüplerinden biridir. Özellikle son senelerde gösterdiği çıkışla uzun süre rakipsiz kalmış ve pek çok şampiyonluk kazanmıştır. İç saha maçlarını Manchester 'da Old Trafford'ta oynayan takımın toplam 17 Premier League Şampiyonluğu, 1 Kupa Galipleri Kupası, 2 Uluslar Arası Şampiyonluğu ve 3 Avrupa Şampiyonluğu başarısı vardır. Takımı 22 yıldır Sir Alex Ferguson çalıştırmaktadır. 1986 yılında geldiği bu takımda aralıksız görev yapmıştır. Takım, Red Devils(Kırmızı Şeytanlar) olarak bilinir. Takımın 3 rengi vardır. Kırmızı-Siyah-Beyaz renkleri kullanırlar. Forması sırayla ev sahibi renkleri kırmızı, beyaz, siyah deplasman ise siyah ve beyazdır. Şampiyonlar ligi kupasını 3 kez kazanmıştır.


Tarihi


İlk olarak Newton Heath (L & Y.R.) F.C. adıyla 1878 yılında kurulan takım işçilerin bir kulübü olarak kurulmuştur. Finansal sorunlar üzerine 1902 yılında bir işadamı tarafından satın alındı ve adı Manchester United olarak değiştirildi.
İkinci dünya savaşı sonrası takımın başına Sir Matt Busby'ı getiren takım çok iyi bir kadro kurmuş ve 1956 ve 1957'de üstüste iki şampiyonluk kazanmıştır. Ancak şok edici bir gelişme olmuş ve Münih'de takımın uçağı düşmüştür. Takımın 8 oyuncusu bu kazada ölmüş ve birçok oyuncusu sakatlanmıştır (6 Şubat 1958). Herkes takımın çökeceğini düşünürken Busby sakat oyuncularından ve gençlerden yeniden bir rüya takım kurmuş ve 1965 ve 1967 iki kez İngiltere Şampiyonu olmuş ve 1968 'de Avrupa Kupası'nı kazanan ilk İngiliz takımı olmuştur.
Futbol kulüpleri içinde en başarılı halka arzlardan birini geçmiş dönemlerde gerçekleştiren Manchester United hisselerine 2005 yılı içine Amerikalı işadamı Malcolm Glazer sahip olmuş, taraftarlarca yoğun bir şekilde protesto edilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder