Google

Web En iyi takımlar

3 Şubat 2009 Salı

Palermo Tarihi


Palermo (Sicilyaca: Palermu, Yunanca: Panormus) İtalya'nın güneyinde tarihi bir şehir olup, otonom bölge olan Sicilya ve Palermo bölgesinin başşehidir. Şehir, onun 2700 yıllık sürecinde zengin tarihi, kültür, mimari ve gastronomi ile oynadığı önemli rolleriyle tanınır. Palermo Sicilya adasının kuzeybatı kısmında konumlanır ve Tiren Denizi'ndeki Palermo körfezine göre sağdadır.

Şehir Phoenicia'lılar tarafından kurulmuş fakat Antik Yunanlılar tarafından Panormus olarak isimlendirilmiştir (anlamı 'bütün liman). Palermo Roma Cumhuriyeti'nin bir parçası oldu ve sonunda binlerce yıl için Bizans İmparatorluğu'nun bir parçası oldu. Kısa bir dönem için Arap hükümdarının yönetimi altında başşehir oldu. Norman istilasını takiben, Palermo 1130 dan 1816 tarihine kadar yeni bir krallık olan Sicilya Krallığı'nın başşehri oldu. En sonunda 1860 İtalyan birleşmesi ne kadar, Napoli Krallığı ile birleşik olacaktı.

Palermo, Akdeniz'de bir ada olan Sicilya'nın merkezidir. İtalya'nın güneyinde bulunur. Yüzölçümü 4.992 km² 'dir. Nüfusu 1.235.923 kişidir. İlin Başbakanı Francesco Musotto'dur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder