Google

Web En iyi takımlar

2 Şubat 2009 Pazartesi

A.C. Milan


Associazione Calcio Milan, yaygın kullanılan kısa ismiyle Milan; Milano, Lombardiya'da kurulan İtalyan futbol kulübü. 1899 yılında kurulmuş ve geçmişinin büyük bir kısmında birinci sınıf İtalyan futbol kulüpleri arasında yer almıştır.


Avrupa ve dünya çapındaki organizasyonlarda 18 resmî kupa kazanmıştır. Henüz Boca Juniors ve Milan'dan başka bu başarıya imza atan başka bir futbol kulübü yoktur. Ayrıca, bugünkü bilinen ismiyle UEFA Şampiyonlar Ligi'ni yedi kez kazanmıştır, yalnızca Real Madrid bu kupada Milan'dan daha başarılı olmuştur (9 kez kazanarak). İtalyan futbolunun, Juventus'tan sonra 17 lig şampiyonluğuyla en başarılı takımıdır. Juventus, 27 kez şampiyon olmuştur. Kıtalararası Kupa/FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı dört kez kazanmıştır. Yine bu alanda da bir rekora imza atmıştır.


Milan'ın diğer önemli başarıları arasında UEFA Süper Kupa'sı (beş kez) ve Kupa Galipleri Kupası(iki kez) bulunmaktadır. Ancak hiç UEFA kupası'nda final oynayamamışlardır. (Yalnızca iki yarı final oynamışlardır.) Lokal başarıları ise, beş kez İtalya Kupası ve beş kez de İtalya Süper Kupası'dır.


Ayrıca AC Milan, Avrupa futbolunun en büyük ve prestijli 18 takımını temsil eden G-14 organizasyonunun kurucu üyesidir. Ancak organizasyon günümüz itabariyle kendini feshetmiştir.


Kendi evlerindeki maçlarını Stadio Giuseppe Meazza olarak da bilinen San Siro'da oynarlar. Stad, Inter Milan takımıyla paylaşımlı kullanılır. 80,018 kapasitesiyle İtalya'nın en büyük stadıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder