Google

Web En iyi takımlar

3 Şubat 2009 Salı

Deportivo La Coruna


Real de Club Deportivo La Coruña bilinen ismiyle Deportivo 1906 yılında kurulmuş olan futbol kulübüdür. Maçlarını La Coruna şehrindeki Riazor Stadı'nda oynar. Deportivo'nun lakabı "El Turco"'dur.Güneydeki komşu kent Vigo'nun takımı Celta Vigo ile ezeli rekabet halindedir.

Celtalıların hakaret amaçlı taktıkları "El Turco" ismi Deportivolu taraftarlarca kabul görmüş ve "Evet, Türk gibi güçlüyüz!" şeklinde cevap bulmuştur.

Evleri Riazor'da oynadıkları maçlarda dev boyutlarda Türk bayrakları açılır.Celta Vigo ve Avrupa Kupalarında Yunanistan takımlarıyla oynadıkları maçlardaki bu tip görüntüler sık sık yaşanır. Aynı şekilde RC Deportivolular da Celta Vigo taraftarlarını "Portekiz hayranı" olmakla itham ederler.

İspanya Ligi La Liga'yı teknik direktör İrureta yönetiminde 2000 yılında kazanmayı başaran Deportivo 2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Milan'ı 4-1'in rövanşında kendi evinde 4-0 yenerek tüm dikkatleri üzerinde toplamıştır. Ancak, yarı finalde kupayı kazanacak olan Porto'ya elenmekten kurtulamamıştır. 2000-2001 sezonunda da Şampiyonlar Ligi çeyrek finali oynamışlar, İngiliz Leeds United takımına elenmişlerdir.

Deportivo'nun 17 yıldır Real Madrid'e evinde yenilmeme gibi büyük bir başarısı da vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder