Google

Web En iyi takımlar

6 Şubat 2009 Cuma

FC Schalke 04


FC Schalke 04,Gelsenkirchen şehrinde kurulmuş olan Alman futbol ligi Bundesliga'nın son dönemlerdeki en başarılı takımlarından biridir.2009-2010 sezonunun ara transferinde Beşiktaş JK transfer olmuştur


Basketbol gibi diğer branşlarda da faaliyet gösteren Schalke 04 genel olarak futbolda başarı göstermiş ve tanınmıştır. 1904 yılında Almanya'nın işçi sınıfının, özellikle en büyük maden ocaklarının yoğun olduğu bölgede kurulduğu için madenciler lakabıyla anılmaktadır.
Kulübün şu anda kullandığı 61.482 kapasiteli stad 2001 yılında açılmıştır. Önceleri Gelsenkirchen Stadt ve Arena AufSchalke olarak anılan stadyum 2005 yılında Veltins firmasının sponsor olmasıyla Veltins-Arena adını almıştır.
Borussia Dortmund, Schalke Kulübün en büyük rakibidir. İki takımın da Westfalen Eyaletinde bulunması ve birbirine yakın olması sonucu aralarında oynadıkları maçlar derbi mücadelesi şeklinde geçer.



7 Almanya Şampiyonluğu olmasına rağmen en son şampiyonluğunu 1958 yılında alması şaşırtıcıdır. Uzun süren Şampiyonluk hasretini son dönemlerde yaptığı flaş translerle bitirmek istemektedirler. Almanya içinde uzun süren sessizliğe rağmen 1997 yılında Inter Milan'ı penaltılarla geçerek Uefa Kupası'nı kazanmışlardır.
Ve en son olarak Gazprom Rus petrol firmasıyla 125 Milyon Euro'luk bir sponsorluk anlaşması yaparak kulüp finansal biçimden zenginleşmiştir. Ayrıca istenildiği zaman kullanılmak üzerine her yıl için 10 Milyon Euro anlaşılmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder