Google

Web En iyi takımlar

3 Şubat 2009 Salı

S.S. Lazio


S.S. Lazio, 9 Ocak 1900 yılında İtalyan Ordusu mensupları tarafından kurulmuş bir Roma kulubüdür. Mavi-beyaz renklere sahip kulübün simgesi kartal,takma isimleri ise "Biancocelesti"dir. Ezeli rakibi AS Roma olup bütün derbilerden farklı olarak bu iki kulüp arasındaki siyasi görüş ayrılığı rekabeti kine dönüştürmektedir. Maçlarını 82000 kişilik Olimpico Roma Stadı'nda oynarlar.

Lazio kelimesinin kökeni Latince geniş anlamında olan "latiumdur" fakat bu ismi almalarının nedeni, Roma şehrinin İtalya'nın 1948 Anayasası'na göre 20 özerk bölgeden biri olan Lazio bölgesi icerisinde olmasıdır.Kulubün renkleri mavi-beyazdır ( 1902 yılına kadar çeşitli sportif aktivitelerde bulunmuş 1902 yılında ise futbol şubesi kurulmuştur.

2. Dünya Savaşı'ndan sonra S.S. (Societa Sportivo) takısını Gestapoları anımsattıgı icin birçok takım değiştirmişken, zamane diktatörü Benito Mussolini'nin de desteklediği Lazio, kulüp politikasını açığa vurmuş ve kararlı bir tutumla ismini değiştirmemiştir.

Sergio Cragnotti'nin başkanlığında,külüp altın çağını yaşamış Veron, Crespo, Nesta, Stam, Vieri, Claudio Lopez, Fiore, Negro, Couto, Inzaghi, Peruzzi gibi yıldızlarla tanışmıştır fakat bunun sonrasında maddi krize girip Claudio Lotito adlı bir girişimciye satılmıştır. İtalya'daki son şike skandalında ise küme düşmenin eşiğinden dönmüş.

Yakın zamanda ise Lazio'nun takım kaptanı 36 yasındaki tecrübeli oyuncu Paolo Di Canio A.S. Roma galibiyetinden sonra tribünlere koşup faşist selamı vermiş,bunun sonucunda İtalya Futbol Federasyonu'ndan 1 maç yasaklama ve para cezası almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder