Google

Web En iyi takımlar

3 Şubat 2009 Salı

Blackburn Rovers F.C.


Blackburn Rovers Football Club; İngiltere Premier League'de bir futbol takımıdır. Kulüp, kuzey-batı İngiltere'de Lanchashire'in Blackburn şehrinde bulunur. 1875 yılında kurulan Rovers; 1888 yılında Futbol Ligi'nin kurucu üyelerinden biri olmuştur. 1890 yılında da halen kullandığı Ewood Park stadına taşınır. Premier League'in 1992'e yükselmesinden önce; kulübün başarılarının büyük bir çoğunluğu 1930'lu yıllar öncesindeydi ve bir kaç defa ligi ve FA Kupasını kazandılar.

1992 yılında, demir üreticisi Jack Walker tarafından satın alınan Blackburn; başlarına da Kenny Dalglish'in teknik direktör olmasıyla yükselir. 3 yıl sonra da büyük masraflarla Alan Shearer ve Chris Sutton gibi oyuncularla birlikte lig şampiyonu olur. Ancak şampiyon olan takımın bütün oyuncuları diğer takımlara transfer olur ve dağılır; ve 1999 yılında Blackburn küme düşer. 2 yıl sonra, sahibi Jack Walker'in ölümünün ardından tekrar Premier League'e yükselen Blackburn; o günden bu yana da yükselişe geçmiştir. Bu süre içerisinde; 3 defa UEFA Kupası'nda oynamış; bir kez Lig Kupası'nı kazanmış; ve iki kez de Premier League'de 6. olmuştur.

Kulübün vecizesi "Arte et labore" dir; manası da "Sanatla ve Emekle" ya da "Beceri ve Emekle"dir. Türk futbolcu, Tugay Kerimoğlu, 2001 yılından bu yana Blackburn'de oynamaktadır ve takımın başarılı yükselişinde önemli bir rol oynamıştır. 2003-2004 Sezonunda; taraftarlar tarafından Blackburn'de Yılın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır. Tugay'a bir dönem Galatasaray'da oynamış Brad Friedel da eşlik etmektedir.Ayrıca Tugay Kerimoğlu 2007-2008 sezonunda takımın kaptanı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder